Karin Lindroos

Gepost door Noortje Buiting op

Getalenteerd fotografe, succesvol schrijfster, actief blogger en gepassioneerd notebook verzamelaar. Karin Lindroos uit Helsinki Finland is het allemaal. Ze is creatief én uniek. In 2010 heeft Karin het stijlboek Loppisfynd (rommelmarkt vondsten) uitgebracht, boordevol inspiratie en prachtig beeldmateriaal. Foto’s van Karin Lindroos kun je bewonderen in het kijkboek van Nils & Olle.

 

Een eigenzinnige stijl

Karin houdt van kleur, vooral groen en turquoise, maar ook van vormen, structuren en boven alles de achterliggende verhalen.  Haar grootste trots is de groene sofa… een vondst die ze laatst in een kringloopwinkel in eigen stad heeft opgedaan. Zowel het ontwerp als de kleur zijn fantastisch, dat voor €40.

'Het belangrijkste is dat de alledaagse gebruikvoorwerpen, meubels en de kleding die ik draag een geschiedenis hebben. Ik wil weten waar het vandaan komt, wie het ontworpen heeft en waar het geproduceerd is. Het zorgt ervoor dat ze kostbaar en waardevol voor me zijn.'

Karin´s visie blijft niet onopgemerkt. Ze schrijft onder andere het boek Loppisfynd, waarin meer van haar vondsten en persoonlijke verhalen te lezen en zien zijn.  Met succes. Op dit moment is Loppisfynd in het Zweeds & Fins uitgegeven en zijn er ruim 1500 exemplaren verkocht. Helaas voor ons laat de Engelse vertaling nog op zich wachten, maar ook zonder tekst is het stijlboek een plaatje om doorheen te bladeren.

Fotografe en vervent blogger

Ook haar fotografie is kenmerkend, onder andere door de manier waarop ze gebruik maakt van licht. Karin Lindroos speelt met diepte. Ook qua kleurgebruik zijn haar foto’s typerend… ze knallen van het scherm. Karin heeft twee blogs waarop veel van haar werk te zien is, waaronder haar het alledaagse blog en haar foodblog. Deze laatste onderhoudt ze samen met haar man.

Visie op Fins Design

'Op dit moment ben ik dol op de posters en kaarten van Polkka Jam (nieuw in de Nils & Olle webshop), de notebooks van de Stilleben shop en het Finse kledinglabel Samuji.'

Naast gevestigde, grote merken speurt ze ook naar de minder bekende, jonge ontwerpers. En dat is een visie die Nils & Olle zonder twijfel met haar deelt! Meer zien en lezen over Karin? Bezoek dan hier hier haar website.


Deel deze post← Oudere posts Nieuwere posts →