Eveline: gek op Elsa Beskow

Gepost door Noortje Buiting op

Elsa Beskow is de Zweedse Annie M.G. Schmidt én Fiep Westendorp ineen. Elsa schreef tussen 1874 en 1953 verschillende kinderboeken die ze zelf illustreerde met schattige tekeningen. Örjan (mijn vriend), en vele andere Zweedse kinderen, is met haar verhalen en tekeningen opgegroeid. Sinds ik Elsa Beskow ontdekt heb, ben ik ook helemaal om!

Sprookjesachtig mooi

Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin (Tante Groen, Tante Bruin en Tante Paars) zijn verhalen die wij ook zullen voorlezen aan onze zoon. Evenals Tomtebobarnen (de Kabouterkinderen) en Olles Skifahrt (Olle’s skitocht). Het zijn toch vooral de tekeningen die tot mijn verbeelding spreken. In de kinderkamer zijn de eerste Elsa Beskow spulletjes al gesignaleerd! Hierover volgende keer meer. Mocht je nu al meer willen lezen over Elsa, klik hier.

Liefs, Eveline

 

Eveline Garrelfs schrijft een terugkerende blog voor Nils & Olle. Eveline, 31 jaar, woont in Den Haag met haar vriend Örjan uit Zweden. Ze zijn in blijde verwachting van hun eerste kindje. Hoewel ze in Nederland wonen, speelt Zweden en de Zweedse cultuur een belangrijke rol in het dagelijks leven het het jonge gezin. Eveline zal ons regelmatig op de hoogte houden van haar ervaringen en verrassen met leuke shop- en cultuurtips.


Deel deze post← Oudere posts Nieuwere posts →