Esther: Heimwee naar Noorwegen in Kopenhagen

Gepost door Noortje Buiting op

Mijn naam is Esther. Ik zal op de Nils & Olle weblog regelmatig schrijven over Kopenhagen en Oslo… mijn ervaringen, avonturen en leuke shop- en cultuurtips. Ik zal mij eerst even voorstellen. In september 2008 ben ik met mijn man Robert naar Noorwegen verhuisd, voor zijn toenmalige werkgever. Daar hebben wij 2,5 jaar gewoond in de buurt van Oslo, in Bekkestua. Een jaar later werden wij de trotse ouders van onze kleine ‘dejlig’, ‘deilig’, ‘datter’, dochter Pippa.

Naast trotse mama zijn, heb ik skiles gegeven en heb ik op de Nederlandse school gewerkt als juf. Ondertussen wonen wij nu een half jaar in Kopenhagen, wederom voor het werk van Robert. Het is een geweldige stad met mooie winkels en een groot aanbod van prachtig design uit Denemarken en Zweden.

Dat onbeschrijflijke Scandinavische gevoel

Nu ik in Kopenhagen woon, mis ik Noorwegen nog elke dag. Ook al klaagde ik destijds steen en been over Noorwegen. Met name over het hebben van een half jaar sneeuw, over de immens hoge prijzen in de supermarkt, over de veel minder gezellige stad Oslo en de stugge Noren.

'Maar Noorwegen is mooi, het is er rustig en het straalt een bepaalde kalmte en rust uit. Kopenhagen is hectisch. Het heeft iets minder dat onbeschrijflijke Scandinavische gevoel, hoewel de taal net zo vreemd en interessant is. Het Deense design is prachtig.'

Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken zijn zeer zeker niet over een kam te scheren. Elk land is uniek en heeft haar eigen kenmerken. In Noorwegen staat men een half jaar op de ski’s, terwijl men in Denemarken, en dan met name Kopenhagen, het hele jaar door op de fiets zit! Toen wij naar Kopenhagen verhuisden, dacht ik dat ik het met mijn kennis van de Noorse taal wel zou redden. Het lezen gaat mij goed af, echter de uitspraak is totaal anders… Dus ben ik nu bezig met mijn Deense taalcursus.

Deense en Noorse webshops

Het lijkt mij leuk mijn belevenissen, als Nederlandse in Denemarken, met jullie te delen via Nils & Olle. Daarnaast heb ik in de loop der tijd veel Deense en Noorse webshops ontdekt. Mooie spullen voor in huis of lieve kleertjes voor Pippa. Ook die tips & trics wil ik graag delen.

Ha(v) det godt!

Esther Schrama-Zwennes


Deel deze post← Oudere posts Nieuwere posts →