Anna Engström

Gepost door Noortje Buiting op

Anna Engström ontwerpt kleurrijke illustraties, geïnspireerd op traditionele Zweedse patronen uit de regio  Dalarna, ook wel “kurbits” genoemd. Anna is Zweeds, maar woont in Amerika. Haar label heet Red House Design.

 

Red House

Denkt Anna aan Zweden, dan denkt ze aan de typische Zweedse huizen die veelal in de traditionele diep rode kleur zijn geverfd. Ook zo nieuwsgierig naar het verhaal achter de rode kleur? De ontwerpster legt het ons uit op haar website. Het pigment in de rode kalkverf is van origine een product afkomstig uit de Zweedse kopermijn industrie. De verf, Falu Rödfärg, was destijds (lang, lang geleden) zeer goedkoop en in overvloed verkrijgbaar. Iedereen verfde zijn huisje in die tijd dan ook in de mooie rode kleur, zoals dit voor ons nu zo typisch Zweeds is. ”Nothing says home like a red house”, aldus Anna Engström.

Anna Engström heeft ook een inspirerend blog met prachtige foto’s, die wij je zeker niet willen onthouden. Neem hier een kijkje. Dit is de Etsy shop van Red House Design.


Deel deze post← Oudere posts Nieuwere posts →