Iris & Petra

Even voorstellen

Petra Bouwhuis en Iris van de Looij zijn het creatieve team achter de website Nils & Olle. Als kind hebben zowel Petra als Iris gefascineerd naar de avonturen van Nils Holgersson gekeken. Urenlang zaten ze voor de televisie om alle afleveringen te kunnen zien. Ze vonden het fantastisch! Petra en Iris zijn allebei grafisch ontwerper. Al snel ontdekten ze eenzelfde fascinatie te hebben voor de Zweedse vormgever Olle Eksell. Zijn illustraties kenmerken zich door prachtige vormgeving, zorgvuldig kleurgebruik en een flinke dosis humor. Denken Petra en Iris aan Scandinavië, dan denken ze aan Nils & Olle.

Typisch Zweeds

De namen ‘Nils’ en ‘Olle’ kwamen in Zweden rond de jaren 50 veel voor. Veel opa’s heten dan ook Nils of Olle. De laatste 10 jaar zijn deze twee namen in Zweden weer helemaal hip.

Stockholm

Tijdens een eerste bezoek aan Stockholm hebben zij hun hart aan de stad verloren. Als twee grafische vormgevers konden ze hun geluk niet op in de karakteristieke wijken die Stockholm rijk is, waarbij ze vol verwondering en met een tikkeltje nieuwsgierigheid alles in zich op hebben genomen.

Gecharmeerd van zowel de stad als de inwoners zijn Petra & Iris huiswaarts gekeerd. Eigenzinnig dat ze zijn, hebben ze hun plan getrokken. Unieke ervaringen zijn er immers voor om gedeeld te worden met anderen! Door een gezamenlijke visie, creatieve ideeën en onder het genot van vele mokken Latte is Nils & Olle ontstaan.