Let the right one in (2008), of eigenlijk ‘Låt den rätte komma in’, is het Zweeds filmfestival succes van Tomas Alfredson! De film neemt je vanaf de eerste minuut mee in een onheilspellend, maar zeker ook origineel verhaal. De goede casting is de kers op de taart. De film is gebaseerd op het boek van John Ajvide Lindqvist.

Realiteit & fictie

Let the right one in speelt zich af in 1982, in een arbeiderswijk in Stockholm. De twaalf-jarige jongen Oskar wordt gepest op school. In het begin van de film raakt Oskar al snel bevriend met het meisje Eli. Zij is pas, samen met een oudere man Håkan, bij Oskar in de flat komen wonen. Naarmate de vriendschap hechter wordt, onthult Eli zich langzamerhand als een vampier. Oskar’s fascinatie voor Eli wordt echter alleen maar groter… met ondenkbare gevolgen.

De ontknoping zal Nils & Olle je onthouden. Veel plezier met kijken.

Voorproefje…

Let me in

De Amerikaanse remake ‘Let me in’ van Matt Reeves doet zeker niet onder voor het origineel. Met onder meer Chloe Grace-Moretz (Kick-ass) die de rol van Abby vertolkt. Ga hier naar de website van Let me in.